Taco’s alambre met salsa casera van Los Pilones

Hoofdgerecht met ribeye, spekreepjes, groenten, kruiden en kaas.

725 kcal

55 min. bereiden, 1 uur wachten

licht pittig

4.8/5

(99)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 middelgrote uien

    middelgrote uien

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 2 tomaten

    tomaten

  • 2 rawitt pepers rood & groen

    rawitt pepers rood & groen

  • 15 gram verse koriander

    verse koriander

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 300 gram ribeye

    ribeye

  • 1 groene paprika

    groene paprika

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 100 gram biologische spekreepjes

    biologische spekreepjes

  • 100 gram geraspte jonge kaas

    geraspte jonge kaas

  • 2 limoenen

    limoenen

  • 1 eetrijpe avocado

    eetrijpe avocado

  • 12 minitortilla’s

    minitortilla’s

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • blender


2019 nr. 04 - Zon op je bord

Aan de slag

  1. Pel de helft van de uien. Verhit de grillpan op laag vuur en gril hierin de gehele ui in ca. 15 min. De ui moet zacht worden, maar niet te donker kleuren. Pel de knoflook en leg na 10 min. bij de ui. Voeg de tomaten toe. Halveer de peper(s) in de lengte en verwijder de zaadlijsten als je niet van heel pittig houdt. Doe de pepers bij de ingrediënten in de grillpan. Gril de groenten tot ze zacht zijn en kleur hebben.

  2. Doe de gegrilde groenten in de blender, voeg ⅔ van de koriander en eventueel zout toe en pureer tot saus. Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erbij. Verwarm de saus (salsa casera) 5 min., schep in een kom en laat in minimaal 1 uur afkoelen.

  3. Snijd de ribeye in kleine blokjes. Snijd de groene en rode paprika’s in kleine stukjes. Snipper de overgebleven ui.

  4. Maak de grillpan schoon, verhit opnieuw en bak hierin de spekreepjes ca. 4 min. op hoog vuur. Voeg de ribeye en zout naar smaak toe en bak 2 min. mee op hoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 3 min. Zet het vuur laag, verdeel de geraspte kaas erover en laat in 2 min. smelten. Schep om.

  5. Snijd ondertussen de limoenen in partjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Leg op een bord samen met de rest van de koriander en de limoenpartjes.

  6. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze met alle ingrediënten er apart bij. Schep aan tafel de vlees-groentevulling in de taco’s. Knijp limoensap uit de partjes op de vulling en schep er salsa casera naar smaak op.

  • combinatietipLekker met gegrilde bosui en gegrilde jalapeñopeper.

Wat vond je van dit recept?

Taco’s alambre met salsa casera van Los Pilones

Hoofdgerecht met ribeye, spekreepjes, groenten, kruiden en kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig