Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

Verse rabarber als salsa bij een spiesje. Een unieke smaakcombi die je eens moet proberen.

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht Verse rabarber als salsa bij een spiesje. Een unieke smaakcombi die je eens moet proberen. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenshaas in stukken van 2 x 2 cm en doe in een afsluitbaar bakje. Rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel, halveer de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de helft van het sinaasappelrasp en -sap in een kommetje. Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember toe aan het sinaasappelrasp en -sap. Roer de ketjap en sesamolie erdoor. Meng het vlees met de marinade, schep om en laat de varkenshaas in een afgesloten bakje 30 min. marineren buiten de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in de lengte in repen van 1 cm. Snijd de repen in stukjes van 1 cm. Halveer de halve rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de rest van de gember 3 min. Voeg de rabarber, de rest van het sinaasappelsap en -rasp en de chilisaus toe. Verwarm de rabarber 6 min. tot deze uit elkaar begint te vallen, maar nog net een beetje structuur heeft. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Tip:

De verkrijgbaarheid van verse rabarber is sterk afhankelijk van weersinvloeden.

video

Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

recipevideo - 00:43 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaasspies met rabarbersalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas­spies met ra­bar­ber­sal­sa

1
1
  • 400 g varkenshaas

Snijd de varkenshaas in stukken van 2 x 2 cm en doe in een afsluitbaar bakje.

2
2
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel, halveer de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de helft van het sinaasappelrasp en -sap in een kommetje.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 3 el ketjap manis
  • 2 tl sesamolie

Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember toe aan het sinaasappelrasp en -sap. Roer de ketjap en sesamolie erdoor.

4
4

Meng het vlees met de marinade, schep om en laat de varkenshaas in een afgesloten bakje 30 min. marineren buiten de koelkast.

5
5
  • 300 g verse rabarbers

Snijd ondertussen de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in de lengte in repen van 1 cm. Snijd de repen in stukjes van 1 cm.

6
6
  • 1 rode peper

Halveer de halve rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

7
7
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

8
8
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de rest van de gember 3 min.

9
9
  • 4 el zoete chilisaus

Voeg de rabarber, de rest van het sinaasappelsap en -rasp en de chilisaus toe.

10
10

Verwarm de rabarber 6 min. tot deze uit elkaar begint te vallen, maar nog net een beetje structuur heeft. Roer regelmatig.

11
11

Neem van het vuur en laat afkoelen.

12
12

Rijg de varkenshaas aan de satéprikkers.

13
13

Verhit de grillpan en gril de spiesen in 6 min. bijna gaar. De varkenshaas mag nog een beetje rosé zijn. Serveer met de rabarbersalsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.