Pul­led jack­fruit-ker­rie­sa­la­de op een groen­te­brood­je

Jackfruit! Deze vrucht heeft een vlezige structuur en iets zoete, artisjokachtige smaak.

(4) waardeer
brunch Jackfruit! Deze vrucht heeft een vlezige structuur en iets zoete, artisjokachtige smaak. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het jackfruit uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Pluk de draderige delen en kneus de harde delen tot stukjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder en kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn met een vork en meng het samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.
  4. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de broodjes met de kerriesalade.

serveertip:

Lekker met babyspinazie tussen het broodje.

video

Pul­led jack­fruit ker­rie­sa­la­de op een groen­te­brood­je

leuk-snel - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 0,7 g
Tags
Ook te zien in

Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pul­led jack­fruit-ker­rie­sa­la­de op een groen­te­brood­je

1
1
  • 4 groentebroodjes paprika

Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 550 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

Laat het jackfruit uitlekken en spoel af onder koud stromend water.

3
3

Pluk de draderige delen en kneus de harde delen tot stukjes.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • ½ tl uienpoeder
  • 1 tl kerriepoeder

Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder en kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

6
6
  • 2 el Jean Bâton vegan mayo

Prak fijn met een vork en meng het samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.

7
7
  • ½ Jazz appel

Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en meng door de salade.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de broodjes met de kerriesalade.

serveertip:

Lekker met babyspinazie tussen het broodje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.