Spa­ghet­ti­taart

Pasta + taart: twee favorieten in een gerecht.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(4) waardeer
hoofdgerecht Pasta + taart: twee favorieten in een gerecht. 6 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet de springvorm in ⅓ van de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de spinazie uitlekken en hak grof.
  3. Kook de spaghettini in 6 min. bijna gaar. Laat de olijvenplakjes uitlekken. Meng de ricotta in een grote kom met de olijvenplakjes, de helft van de tomatensaus, de eieren en peper. Meng de spinazie en spaghettini erdoor en schep in de springvorm. Druk een beetje aan en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Bak de spaghettitaart in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin en stevig.
  4. Verwarm de rest van de tomatensaus. Schep vlak voor het serveren op de taart.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spaghettitaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti­taart

1
1
  • ½ el milde olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet de springvorm in met de olie en bekleed de bodem met bakpapier.

2
2

Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 30 sec.

4
4
  • 200 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de spinazie uitlekken en hak grof.

5
5
  • 500 g spaghettini
  • 240 g zwarte olijvenplakjes

Kook de spaghettini in 6 min. bijna gaar. Laat de olijvenplakjes uitlekken.

6
6
  • 250 g ricotta
  • 200 g Mutti pastasaus Parmigiano Reggiano in pot
  • 2 middelgrote eieren

Meng de ricotta in een grote kom met de olijvenplakjes, de tomatensaus, de eieren en peper.

7
7
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Meng de spinazie en spaghettini erdoor en schep in de springvorm. Druk een beetje aan en verdeel de Parmezaanse kaas erover.

8
8

Bak de spaghettitaart in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin en stevig.

9
9
  • 200 g Mutti pastasaus Parmigiano Reggiano in pot

Verwarm de rest van de tomatensaus. Schep vlak voor het serveren op de taart.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.