Tiramisu zonder alcohol
Tiramisu zonder alcohol

Tiramisu zonder alcohol

De klassieker heurt nu eenmaal zonder alcohol maar we doen er stiekem ook chocolade bij. Rebels!

25 min. bereiden
3 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4

middelgrote eieren

125 g

kristalsuiker

500 g

mascarpone

50 g

pure chocolade 72%

200 ml

espresso

250 g

lange vingers

5 g

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • theezeefje

De klassieker heurt nu eenmaal zonder alcohol maar we doen er stiekem ook chocolade bij. Rebels!

Aan de slag

1

Splits de eieren en houd de dooiers apart. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom met vetvrije gardes. Klop in een andere kom de dooiers met de suiker tot een lichtgele, luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel er vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit door.

2

Rasp de chocola. Schenk de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers een voor een volledig in de espresso en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de in koffie gedrenkte lange vingers en bestrooi met de chocola.

3

Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de chocolade-laag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestuif de tiramisu met de cacao door de zeef en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

tip

bewaartipJe kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.