Bit­ter­koek­jes

Klein maar fijn, deze bitterkoekjes bevatten maar 4 ingrediënten!

(0) waardeer
hollands gebak Klein maar fijn, deze bitterkoekjes bevatten maar 4 ingrediënten! 30 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren en bewaar het eiwit. Het eigeel wordt niet gebruikt. Meng de eiwitten met het amandelmeel, amandelaroma en de poedersuiker.
  2. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit 30 toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak je vinger een beetje nat en druk de puntjes van de koekjes plat. Bak de bitterkoekjes in 12 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2019

Bitterkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bit­ter­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 middelgrote eieren

Splits de eieren en bewaar het eiwit. Het eigeel wordt niet gebruikt.

3
3
  • 200 g AH Vrij van glu­ten amandelmeel
  • 1 tl amandelaroma
  • 150 g poedersuiker

Meng de eiwitten met het amandelmeel, amandelaroma en de poedersuiker.

4
4

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit 30 toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Maak je vinger een beetje nat en druk de puntjes van de koekjes plat. Bak de bitterkoekjes in 12 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.