bewaar
Kruidnoten arretjescake
Kruidnoten arretjescake
bewaar

Kruidnoten arretjescake

Vervang de mariakoekjes in je arretjescake voor kruidnoten en je hebt een perfecte cake voor pakjesavond.

15 min. bereiden
4 uur wachten
16waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

ongezouten roomboter

2

middelgrote eieren

150 g

witte basterdsuiker

5 el

cacaopoeder

1 mespunt

zout

250 g

kruidnoten

100 g

chocoladekruidnoten

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • deegroller

  • cakeblik (25 x 10 cm)

  • bakpapier

Vervang de mariakoekjes in je arretjescake voor kruidnoten en je hebt een perfecte cake voor pakjesavond.

Aan de slag

1

Smelt de boter al roerend op laag vuur in een steelpan, zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is. Doe ondertussen de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg de cacao en het zout toe en roer goed door. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Roer tot een egaal mengsel.

2

Doe de kruidnoten in een zip-lockzakje of schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller tot een mix van fijne en grove stukken. Meng de kruimels door het chocolademengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk glad.

3

Verdeel de chocoladekruidnoten in rijtjes erover. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Kruidnoten arretjescake

Instructievideo - 00:24 min.