bewaar
Arretjescake
Arretjescake
bewaar

Arretjescake

Het fijne van arretjes cake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in!

25 min. bereiden
2 uur wachten
141waarderingen

Ingrediënten

16 porties

2

middelgrote eieren

200 g

witte basterdsuiker

50 g

cacaopoeder

200 g

ongezouten roomboter

200 g

mariabiscuits

50 g

pure hagelslag

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • deegroller

  • cakeblik

  • bakpapier

Het fijne van arretjes cake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in!

Aan de slag

1

Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.

2

Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

bewaartipJe kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.