Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Mix de boter met de suiker in een kom met een mixer met garden in ca. 5 min. tot een luchtige crème.
Klop het ei erdoor tot het is opgenomen. Schenk de gesmolten chocolade al roerend bij het mengsel, blijf roeren tot een egaal mengsel. Roer de cacaopoeder erdoor.
Breek de koekjes in stukken van 1.5 cm en schep voorzichtig door het chocolademengsel.
Verdeel het mengsel over een stuk vershoudfolie en rol in de folie op tot een ronde staaf van 6 cm dik en 20 cm lang. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Rol de chocoladesalami vlak voor het serveren door de poedersuiker en snijd in plakken.
Salame di cioccolato (chocoladesalami)
In Italië zijn ze er dol op: chocoladesalami. Deze Italiaanse zoetigheid lijkt op een salami, maar is gemaakt van chocolade, biscuits en boter. Serveer het als dessert of bij de koffie!
- combinatietipVoeg 2 el rum toe aan de chocoladesalami. Doe dit gelijk met de cacaopoeder.
- achtergrondinfoLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Salame di cioccolato (chocoladesalami)
In Italië zijn ze er dol op: chocoladesalami. Deze Italiaanse zoetigheid lijkt op een salami, maar is gemaakt van chocolade, biscuits en boter. Serveer het als dessert of bij de koffie!

nagerecht
14 porties
125 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Mix de boter met de suiker in een kom met een mixer met garden in ca. 5 min. tot een luchtige crème.
Klop het ei erdoor tot het is opgenomen. Schenk de gesmolten chocolade al roerend bij het mengsel, blijf roeren tot een egaal mengsel. Roer de cacaopoeder erdoor.
Breek de koekjes in stukken van 1.5 cm en schep voorzichtig door het chocolademengsel.
Verdeel het mengsel over een stuk vershoudfolie en rol in de folie op tot een ronde staaf van 6 cm dik en 20 cm lang. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Rol de chocoladesalami vlak voor het serveren door de poedersuiker en snijd in plakken.
combinatietip:Voeg 2 el rum toe aan de chocoladesalami. Doe dit gelijk met de cacaopoeder.
achtergrondinfo:Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 14 porties)
50 g ongezouten roomboter
100 g pure chocolade
50 kristalsuiker
1 middelgroot scharrelei
15 g cacaopoeder
100 g mariabiscuits
30 g poedersuiker
Dit heb je nodig
vershoudfolie