Groene-peper-roomsaus
Groene-peper-roomsaus

Groene-peper-roomsaus

Deze romige saus op basis van fond en slagroom krijgt pit door de ingemaakte groene-peperkorrels. Tijdens het eten proef je kleine knapperige smaakbommetjes.

30 min. bereiden
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

sjalot

50 g

ongezouten roomboter

1 el

Carbonell groene peperkorrels

1

gedroogd laurierblaadje

380 ml

vleesfond

250 ml

verse slagroom

Deze romige saus op basis van fond en slagroom krijgt pit door de ingemaakte groene-peperkorrels. Tijdens het eten proef je kleine knapperige smaakbommetjes.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat tot ⅓ inkoken. Je moet in totaal ca. 250 ml saus overhouden (per 8 personen). Dit duurt ca. 10 min.

2

Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.

tip

bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

bereidingstipVlees gebakken? Roer na het rusten van het vlees het bakvet door de saus. Lekker!

combinatietipDeze saus is ook lekker bij gebraden rosbief of runderrollade.