Geroosterde spruiten met druiven en blauwe kaas
Geroosterde spruiten met druiven en blauwe kaas

Geroosterde spruiten met druiven en blauwe kaas

Wie spruitjes niet lust na het proeven van deze geroosterde spruiten = gek.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

geschoonde spruitjes

2 el

milde olijfolie

100 g

pitloze rode druiven

50 g

Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+

30 g

gezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Wie spruitjes niet lust na het proeven van deze geroosterde spruiten = gek.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de spruitjes en verdeel over de ovenschaal. Besprenkel met de olie, schep om en rooster 20-25 min. iets boven het midden in de oven.

2

Haal ondertussen de druiven los van de tros, verkruimel de kaas en hak de cashewnoten grof.

3

Neem de spruiten uit de oven en doe ze in een mooie schaal. Voeg de druiven en kaas toe en schep om. Bestrooi met de noten.