Pommes duchesse met truffeltapenade
Pommes duchesse met truffeltapenade

Pommes duchesse met truffeltapenade

Pommes duchesse zijn sowieso een hit, maar met truffeltapenade erbij zijn ze een gouden plaat waard.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

1 kg

kruimige aardappel

1

middelgroot ei

50 g

Parmigiano Reggiano

100 g

gezouten roomboter

80 g

truffeltapenade

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • rasp

  • bakpapier

  • spuitzak met kartelmondje

Pommes duchesse zijn sowieso een hit, maar met truffeltapenade erbij zijn ze een gouden plaat waard.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.

2

Klop het ei los en rasp de kaas. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Roer het ei, de kaas, boter en tapenade erdoor en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep de puree in de spuitzak en spuit 40 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudgeel.

tip

bewaartipJe kunt de pommes duchesse van tevoren maken en invriezen. Spuit de rozetten op bakpapier (eventueel verdeeld over meerdere vellen) en leg ze met het bak- papier 20-30 min. in de vriezer. Als ze hard genoeg zijn, kun je ze in een diepvrieszak of -bak doen en maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Neem ze tijdens het voorverwarmen van de oven uit de vriezer en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.