Pommes duchesse
Feestelijke aardappeltorentjes, helemaal zelf gemaakt!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 middelgroot ei
- 100 g ongezouten roomboter
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Keukenspullen
- pureestamper
- bakpapier
- spuitzak met kartelmondje
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar en giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
- Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Klop het ei los. Voeg eventueel wat van het opgevangen kookvocht toe. Dit kan gebruikt worden om de puree eventueel iets smeuïger te maken. Roer het ei en de boter door de puree en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
- Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Bon appétit!

Pommes duchesse
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 15 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Pommes duchesse
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pommes duchesse

- 1 kg kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar en giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Tip: Houd een kopje kookvocht achter.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.

- 1 middelgroot ei
Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Klop het ei los. Voeg eventueel wat van het opgevangen kookvocht toe. Dit kan gebruikt worden om de puree eventueel iets smeuïger te maken.

- 100 g ongezouten roomboter
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Roer het ei en de boter door de puree en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Tip: Voeg indien nodig wat kookvocht toe.

Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Bon appétit!