Foe yong hai

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 330 g tomato frito
- 3 el gembersiroop
- 3 el zoete chilisaus
- 1 el azijn
- 1 el maizena
- 400 g Chinese wokgroente sugarsnaps
- 8 middelgrote eieren
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomato frito toe en laat 10 min. op laag vuur koken.
- Meng in een kommetje de gembersiroop, chilisaus, azijn en maizena. Roer dit door de tomatensaus tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Doe de saus in een hoge beker en meng met de staafmixer tot een gladde saus.
- Verhit de rest van de zonnebloemolie met de sesamolie in een grote hapjespan. Bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Kluts de eieren ondertussen in een kom en voeg ze de laatste 2 min. toe aan de groente. Vouw met een spatel de groente met de eieren tot een rommelige omelet. Breng op smaak met peper en zout. Schep de tomatensaus hierop en laat 1 min. meekoken. Schep het eiermengsel op borden.
serveertip:
Lekker met witte rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 17 g
-
koolhydraten 29 g
waarvan suikers 22 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 760 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Foe yong hai
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Foe yong hai
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 2 el zonnebloemolie
- 330 g tomato frito
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomato frito toe en laat 10 min. op laag vuur koken.
- 3 el gembersiroop
- 3 el zoete chilisaus
- 1 el azijn
- 1 el maizena
Meng in een kommetje de gembersiroop, chilisaus, azijn en maizena.
Roer dit door de tomatensaus tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de saus in een hoge beker en meng met de staafmixer tot een gladde saus.
- 1 el zonnebloemolie
- 400 g Chinese wokgroente sugarsnaps
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een grote hapjespan. Bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur.
- 8 middelgrote eieren
Kluts de eieren ondertussen in een kom en voeg ze de laatste 2 min. toe aan de groente.
Vouw met een spatel de groente met de eieren tot een rommelige omelet.
Breng op smaak met peper en zout. Schep de tomatensaus hierop en laat 1 min. meekoken. Schep het eiermengsel op borden.
serveertip:
Lekker met witte rijst.