Snel­le mu­ham­ma­ra (ge­roos­ter­de-pa­pri­ka­dip)

Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten.

(2) waardeer
midden-oosters bijgerecht Mmmuhammara ... De dip met heel veel geroosterde paprika en klein beetje liefde uit het Midden-Oosten. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen uit. Laat het potje gegrilde paprika's uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit de pot. Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.
  2. Doe de paprika, knoflook, het vocht, het citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de helft van de granaatappelpitjes in het hakmolentje van de staafmixer. Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.

bewaartip:

Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 7 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Snelle muhammara (geroosterde-paprikadip)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le mu­ham­ma­ra (ge­roos­ter­de-pa­pri­ka­dip)

1
1
  • ½ citroen
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Pers de citroen uit. Laat het potje gegrilde paprika's uitlekken, maar bewaar 2 el vocht en 1 teen knoflook (per 4 personen) uit de pot.

2
2

Snijd de paprika in grove stukken. Halveer de knoflook.

3
3
  • 110 g ongezouten walnoten
  • ¼ tl chilivlokken
  • 1 tl gemalen komijn
  • 25 g verse granaatappelpitjes

Doe de paprika, knoflook, het vocht, het citroensap, de walnoten, chilivlokken, komijn en de granaatappelpitjes in het hakmolentje van de staafmixer.

4
4

Mix tot een grove dip. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 25 g verse granaatappelpitjes

Garneer met de rest van de granaatappelpitjes.

bewaartip:

Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.