Mealprep kip
Mealpreppen hoeft heus niet saai te zijn. Deze kruidige kip is zeker het proberen waard.
Ingrediënten
6 porties
1
citroen
1 tl
korianderzaad
1 tl
venkelzaad
1 tl
La Chinata gerookte paprikapoeder
1 tl
zeezout
4 el
milde olijfolie
1.2 kg
scharrelkipfilet
Dit heb je nodig
vijzel of staafmixer
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers een helft uit.
Maal het koriander- en venkelzaad fijn in een vijzel of het molentje van een staafmixer. Meng het gemalen zaad met het gerookte-paprikapoeder, de citroenschil en het sap en het zout. Giet er de helft van de olijfolie bij. Doe de kipfilets in een kom en giet de marinade erover. Wrijf de marinade goed in de kipfilets.
Verhit 2 koekenpannen met in elk de helft van de rest van de olijfolie. Bak hierin de kipfilets eerst 3 min. per kant aan op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water (ca. 50 ml, per 6 porties). Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat nog 13 min. zachtjes gaar worden.
Mealprep kip
Mealpreppen hoeft heus niet saai te zijn. Deze kruidige kip is zeker het proberen waard.

bijgerecht
6 porties
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers een helft uit.
Maal het koriander- en venkelzaad fijn in een vijzel of het molentje van een staafmixer. Meng het gemalen zaad met het gerookte-paprikapoeder, de citroenschil en het sap en het zout. Giet er de helft van de olijfolie bij. Doe de kipfilets in een kom en giet de marinade erover. Wrijf de marinade goed in de kipfilets.
Verhit 2 koekenpannen met in elk de helft van de rest van de olijfolie. Bak hierin de kipfilets eerst 3 min. per kant aan op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water (ca. 50 ml, per 6 porties). Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat nog 13 min. zachtjes gaar worden.
combinatietip:Lekker met rijst of pilav en spinazie met hüttenkäse en een gekookt eitje. Recept voor spinazie staat elders op de website. Met pilav en hüttenkäse is het recept niet meer gluten- en lactosevrij.
kookstaptip:Je kunt de kip ook de dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 citroen
1 tl korianderzaad
1 tl venkelzaad
1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder
1 tl zeezout
4 el milde olijfolie
1¼ kg scharrelkipfilet
Dit heb je nodig
vijzel of staafmixer