bewaar
Wedges met ultieme dipsaus
Wedges met ultieme dipsaus
bewaar

Wedges met ultieme dipsaus

Wat is een frietje zonder saus? Precies. Deze ultieme dipsaus tillen je aardappelwedges naar een heel nieuw niveau.

20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

vastkokende aardappel

4 el

milde olijfolie

190 g

aioli

2 el

Mutti le verdurine in tube

1 tl

La Chinata gerookte paprikapoeder

Wat is een frietje zonder saus? Precies. Deze ultieme dipsaus tillen je aardappelwedges naar een heel nieuw niveau.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in de lengte in parten. Kook in ruim gezouten water 10 min. net gaar. Giet af en laat 2 min. afkoelen en uitdampen.

2

Verhit de olie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur. Voeg de aardappelparten toe en bak in 10 min. gaar en goudgeel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Meng ondertussen de aioli, tomaten-groentepuree en paprikapoeder. Serveer bij de aardappelparten.

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Verwarm de aardappelen ca. 8 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Wedges met ultieme dipsaus

Instructievideo - 00:24 min.