bewaar
Bread & butterpudding met chocoladepasta
Bread & butterpudding met chocoladepasta
bewaar

Bread & butterpudding met chocoladepasta

Oud bruin of wit brood krijgt een geurige make over.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

12 personen

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

125 ml

halfvolle melk

4 el

hazelnoten

8 sneetjes

oud brood

50 g

ongezouten roomboter

6 el

hazelnootpasta

2 el

lichte basterdsuiker

2 tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 26 cm, ingevet)

Oud bruin of wit brood krijgt een geurige make over.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eieren met de slagroom en de melk los. Hak de hazelnoten fijn.

2

Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden. Besmeer aan beide zijden met roomboter en hazelnootpasta. Leg de helft van de sneetjes in een laag in de ovenschaal en giet de helft van het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de helft van de hazelnoten. Verdeel de rest van de besmeerde sneetjes brood erover en giet de rest van het eimengsel eroverheen.

3

Bestrooi met de rest van de hazelnoten, de basterdsuiker en de kaneel. Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.

combinatietipProbeer ook eens met andere noten dan hazelnoten.

serveertipServeer met sour cream.