bewaar
Macaronimuffins
Macaronimuffins
bewaar

Macaronimuffins

Overgebleven macaroni maakt een comeback als krokante muffin. En dat al in een half uur!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 porties

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

1 el

milde olijfolie

50 g

gekookte ham

150 g

macaroni

1

middelgroot ei

50 g

geraspte kaas

1 el

paneermeel

Dit heb je nodig

  • muffinvorm

  • bakpapier

Overgebleven macaroni maakt een comeback als krokante muffin. En dat al in een half uur!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Snijd de ham in reepjes. Voeg de pasta en de ham toe, meng goed en haal van het vuur.

2

Klop het ei los in een kom. Voeg het pastamengsel en de kaas toe. Meng het paneermeel erdoor. Knip 4 vierkantjes van het bakpapier en leg ze in 4 holtes van de muffinvorm (per 4 personen). Verdeel het macaronimengsel over de holtes. Bak de macaronimuffins ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant.

bewaartipRestjes pasta kun je in een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren en in de vriezer 3 maanden. Laat pasta helemaal afkoelen voor je ’m in de koelkast zet of invriest.

Macaronimuffins

Instructievideo - 00:27 min.