Spruit­jes ko­ken

Zo kook je spruitjes perfect gaar.

(1) waardeer
hollands bijgerecht Zo kook je spruitjes perfect gaar. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook. Snijd ondertussen de harde uiteinden van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien.
  2. Doe de spruiten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de spruiten toe zodra het water kookt. Kook de spruiten in 6 min. beetgaar (om bijvoorbeeld nog verder te verwerken) of in 9 min. zacht.
  3. Prik met een vork om de gaarheid te controleren. Giet af. Serveer direct, verwerk verder of spoel de spruiten af onder koud stromend water, zodat ze niet doorgaren.

bereidingstip:

Na het afgieten garen de spruiten nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte spruiten onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijven de spruiten knapperig en mooi groen.

bereidingstip:

De kooktijd van spruiten hangt af van de grootte. Kleine spruiten? Kook de spruiten dan 2-3 min. voor beetgaar en 5 min voor zacht.

combinatietip:

Eet gekookte spruitjes klassiek met aardappels en vlees of een vegetarische optie, gebruik ze in een salade, quiche of beleg er een plaattaart mee, nu is het gerecht niet meer lactose- en glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
maart 2020 , februari 2020

Spruitjes koken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes ko­ken

1
1
  • ½ tl zout

Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.

2
2
  • 700 g spruitjes

Snijd ondertussen de harde uiteinden van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien.

3
3

Doe de spruiten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

4
4

Voeg de spruiten toe zodra het water kookt.

5
5

Kook de spruiten in 6 min. beetgaar (om bijvoorbeeld nog verder te verwerken) of in 9 min. zacht.

6
6

Prik met een vork om de gaarheid te controleren. Giet af.

7
7

Serveer direct, verwerk verder of spoel de spruiten af onder koud stromend water, zodat ze niet doorgaren.

bereidingstip:

Na het afgieten garen de spruiten nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte spruiten onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijven de spruiten knapperig en mooi groen.

bereidingstip:

De kooktijd van spruiten hangt af van de grootte. Kleine spruiten? Kook de spruiten dan 2-3 min. voor beetgaar en 5 min voor zacht.

combinatietip:

Eet gekookte spruitjes klassiek met aardappels en vlees of een vegetarische optie, gebruik ze in een salade, quiche of beleg er een plaattaart mee, nu is het gerecht niet meer lactose- en glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.