Paprika tortilla's met gehakt en avocadosaus
Deze wrap zit boordenvol verborgen groenten én... het gerecht is lactosevrij

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 limoen
- 15 g verse koriander
- 2 avocado's
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 3 el milde olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 400 g koelverse Hollandse roerbakgroente zoete puntpaprika sperziebonen
- 8 No Fairytales paprika & chili tortilla's
- 150 g biet julienne
Keukenspullen
- avocadoschiller
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en bewaar de steeltjes. Gebruik de avocadoschiller om de avocado’s doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Pureer het vruchtvlees met de koriandersteeltjes, het limoensap, peper en eventueel zout in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde saus.
- Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en de tomaatblokjes toe en bak dit 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroente ca. 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking Verdeel de roerbakgroente, het gehakt en de biet over de tortilla’s, verdeel de avocadosaus over de tortilla’s en bestrooi met de koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 815 kcal
- eiwit 37 g
-
koolhydraten 43 g
waarvan suikers 14 g -
vet 52 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 800 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Paprika tortilla's met gehakt en avocadosaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paprika tortilla's met gehakt en avocadosaus
- 1 limoen
Halveer de limoen en pers de vrucht uit.
- 15 g verse koriander
Snijd de koriander fijn en bewaar de steeltjes.
- 2 avocado's
Gebruik de avocadoschiller om de avocado’s doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen.
Pureer het vruchtvlees met de koriandersteeltjes, het limoensap, peper en eventueel zout in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde saus.
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn.
- 2 tomaten
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min.
- 500 g rundergehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en de tomaatblokjes toe en bak dit 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el milde olijfolie
- 400 g koelverse Hollandse roerbakgroente zoete puntpaprika sperziebonen
Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroente ca. 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 8 No Fairytales paprika & chili tortilla's
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking
- 150 g biet julienne
Verdeel de roerbakgroente, het gehakt en de biet over de tortilla’s, verdeel de avocadosaus over de tortilla’s en bestrooi met de koriander.