Rös­ti van cour­get­te­s­pa­ghet­ti met bur­ra­ta

Move over, aardappel! Deze rösti maak je van courgettespaghetti, voor wat extra groen.

(35) waardeer
bijgerecht Move over, aardappel! Deze rösti maak je van courgettespaghetti, voor wat extra groen. 4 personen
3 35

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de aardappelen grof. Schil en rasp de ui grof. Meng de ui met de aardappel en courgettespaghetti in een grote kom en dep droog met keukenpapier. Voeg het ei, de bloem en eventueel zout toe en meng goed door.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel het aardappelcourgettemengsel gelijkmatig in de pan en bak 12 min. tot het goudbruin en krokant is. Druk het mengsel goed aan met een spatel. Keer de rösti halverwege om met behulp van een groot bord.
  3. Laat de burrata uitlekken. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Leg de rösti op een bord. Verdeel de tomaat en het basilicum erover. Leg de uitgelekte burrata in het midden op de rösti. Bestrooi met zwarte peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rösti van courgettespaghetti met burrata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rös­ti van cour­get­te­s­pa­ghet­ti met bur­ra­ta

1
1
  • 300 g iets kruimige aardappelen
  • 2 middelgrote uien

Schil en rasp de aardappelen grof. Schil en rasp de ui grof.

2
2
  • 400 g courgettespaghetti

Meng de ui met de aardappel en courgettespaghetti in een grote kom en dep droog met keukenpapier.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 3 el tarwebloem

Voeg het ei, de bloem en eventueel zout toe en meng goed door.

4
4
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

5
5

Verdeel het aardappelcourgettemengsel gelijkmatig in de pan en bak 12 min. tot het goudbruin en krokant is.

6
6

Druk het mengsel goed aan met een spatel.

7
7

Keer de rösti halverwege om met behulp van een groot bord.

8
8
  • 150 g burrata
  • 250 g romaatjes
  • 15 g verse basilicum

Laat de burrata uitlekken. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden. Snijd de basilicumblaadjes fijn.

9
9

Leg de rösti op een bord. Verdeel de tomaat en het basilicum erover.

10
10

Leg de uitgelekte burrata in het midden op de rösti. Bestrooi met zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.