Rösti van courgettespaghetti met burrata
Move over, aardappel! Deze rösti maak je van courgettespaghetti, voor wat extra groen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g iets kruimige aardappelen
- 2 middelgrote uien
- 400 g courgettespaghetti
- 1 middelgroot ei
- 3 el tarwebloem
- 3 el milde olijfolie
- 150 g burrata
- 250 g romaatjes
- 15 g verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Schil en rasp de aardappelen grof. Schil en rasp de ui grof. Meng de ui met de aardappel en courgettespaghetti in een grote kom en dep droog met keukenpapier. Voeg het ei, de bloem en eventueel zout toe en meng goed door.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel het aardappelcourgettemengsel gelijkmatig in de pan en bak 12 min. tot het goudbruin en krokant is. Druk het mengsel goed aan met een spatel. Keer de rösti halverwege om met behulp van een groot bord.
- Laat de burrata uitlekken. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Leg de rösti op een bord. Verdeel de tomaat en het basilicum erover. Leg de uitgelekte burrata in het midden op de rösti. Bestrooi met zwarte peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 10 g
-
koolhydraten 29 g
waarvan suikers 11 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 120 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Rösti van courgettespaghetti met burrata
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rösti van courgettespaghetti met burrata
- 300 g iets kruimige aardappelen
- 2 middelgrote uien
Schil en rasp de aardappelen grof. Schil en rasp de ui grof.
- 400 g courgettespaghetti
Meng de ui met de aardappel en courgettespaghetti in een grote kom en dep droog met keukenpapier.
- 1 middelgroot ei
- 3 el tarwebloem
Voeg het ei, de bloem en eventueel zout toe en meng goed door.
- 3 el milde olijfolie
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Verdeel het aardappelcourgettemengsel gelijkmatig in de pan en bak 12 min. tot het goudbruin en krokant is.
Druk het mengsel goed aan met een spatel.
Keer de rösti halverwege om met behulp van een groot bord.
- 150 g burrata
- 250 g romaatjes
- 15 g verse basilicum
Laat de burrata uitlekken. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Leg de rösti op een bord. Verdeel de tomaat en het basilicum erover.
Leg de uitgelekte burrata in het midden op de rösti. Bestrooi met zwarte peper.