Toast met ri­cot­ta, boon­tjes en dil­le (dil­ly beans)

Deze 60s New York snack kan ook gewoon op toast!

  • lunch
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(0) waardeer
lunch Deze 60s New York snack kan ook gewoon op toast! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de ricotta met een snuf zout en roer door tot de ricotta glad en smeerbaar is. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe aan de ricotta.
  2. Meng de helft van het citroensap met de azijn, mosterd, het zout en flink wat peper in een grote kom. Voeg ¾ van de olie beetje bij beetje toe en klop dit met een garde tot een romige dressing. Snijd de bosui fijn en roer door de dressing.
  3. Rooster het brood 10 min. in de oven op het rooster. Snijd ondertussen de haricots verts en de dille heel fijn en voeg toe aan de dressing. Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan het mengsel.
  4. Bestrijk de sneetjes geroosterd brood aan beide kanten met behulp van het bakkwastje met de rest van de olijfolie. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant lichtjes over de sneetjes brood. Verdeel eerst de ricotta en dan de bonen met alle dressing over de toast. Bestrooi met zwarte peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Toast met ricotta, boontjes en dille (dilly beans)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toast met ri­cot­ta, boon­tjes en dil­le (dil­ly beans)

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g ricotta

Meng de ricotta met een snuf zout en roer door tot de ricotta glad en smeerbaar is.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe aan de ricotta.

4
4
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 tl zout

Meng de helft van het citroensap met de azijn, mosterd, het zout en flink wat peper in een grote kom.

5
5
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 4 bosuitjes

Voeg de olie beetje bij beetje toe en klop dit met een garde tot een romige dressing. Snijd de bosui fijn en roer door de dressing.

6
6
  • 8 sneetjes Liefde & Passie speltbroden
  • 150 g verse haricots verts
  • 15 g verse dille

Rooster het brood 10 min. in de oven op het rooster. Snijd ondertussen de haricots verts en de dille heel fijn en voeg toe aan de dressing.

7
7
  • 400 g cannellinibonen in blik

Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan het mengsel.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de sneetjes geroosterd brood aan beide kanten met behulp van het bakkwastje met de rest van de olijfolie.

9
9
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant lichtjes over de sneetjes brood.

10
10

Verdeel eerst de ricotta en dan de bonen met alle dressing over de toast. Bestrooi met zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.