Toast met ricotta, boontjes en dille (dilly beans)
Deze 60s New York snack kan ook gewoon op toast!

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g ricotta
- 1 citroen
- 2 el wittewijnazijn
- 2 tl dijonmosterd
- 1 tl zout
- 4 el traditionele olijfolie
- 4 bosuitjes
- 8 sneetjes Liefde & Passie speltbroden
- 150 g verse haricots verts
- 15 g verse dille
- 400 g cannellinibonen in blik
- 1 teen knoflook
Keukenspullen
- bakkwastje
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de ricotta met een snuf zout en roer door tot de ricotta glad en smeerbaar is. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe aan de ricotta.
- Meng de helft van het citroensap met de azijn, mosterd, het zout en flink wat peper in een grote kom. Voeg ¾ van de olie beetje bij beetje toe en klop dit met een garde tot een romige dressing. Snijd de bosui fijn en roer door de dressing.
- Rooster het brood 10 min. in de oven op het rooster. Snijd ondertussen de haricots verts en de dille heel fijn en voeg toe aan de dressing. Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan het mengsel.
- Bestrijk de sneetjes geroosterd brood aan beide kanten met behulp van het bakkwastje met de rest van de olijfolie. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant lichtjes over de sneetjes brood. Verdeel eerst de ricotta en dan de bonen met alle dressing over de toast. Bestrooi met zwarte peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 19 g
-
koolhydraten 45 g
waarvan suikers 6 g -
vet 30 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 800 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Toast met ricotta, boontjes en dille (dilly beans)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Toast met ricotta, boontjes en dille (dilly beans)
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 250 g ricotta
Meng de ricotta met een snuf zout en roer door tot de ricotta glad en smeerbaar is.
- 1 citroen
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe aan de ricotta.
- 2 el wittewijnazijn
- 2 tl dijonmosterd
- 1 tl zout
Meng de helft van het citroensap met de azijn, mosterd, het zout en flink wat peper in een grote kom.
- 3 el traditionele olijfolie
- 4 bosuitjes
Voeg de olie beetje bij beetje toe en klop dit met een garde tot een romige dressing. Snijd de bosui fijn en roer door de dressing.
- 8 sneetjes Liefde & Passie speltbroden
- 150 g verse haricots verts
- 15 g verse dille
Rooster het brood 10 min. in de oven op het rooster. Snijd ondertussen de haricots verts en de dille heel fijn en voeg toe aan de dressing.
- 400 g cannellinibonen in blik
Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan het mengsel.
- 1 el traditionele olijfolie
Bestrijk de sneetjes geroosterd brood aan beide kanten met behulp van het bakkwastje met de rest van de olijfolie.
- 1 teen knoflook
Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant lichtjes over de sneetjes brood.
Verdeel eerst de ricotta en dan de bonen met alle dressing over de toast. Bestrooi met zwarte peper.