Lamskotelet bakken
Lamskotelet bakken

Lamskotelet bakken

De basis voor het bakken van lamskoteletjes.

10 min. bereiden
30 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

lamskoteletten

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • aluminiumfolie

De basis voor het bakken van lamskoteletjes.

Aan de slag

1

Haal de lamskoteletten uit de verpakking, dek af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt ca. 30 min. Dep droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.

2

Verhit de boter op hoog vuur in een koekenpan met dikke bodem waar de koteletten net in passen. Laat de boter helemaal uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de lamskoteletten in de pan en bak op hoog vuur 1½ min. Keer het vlees om en bak nog 1½ min. Gebruik voor het keren van het vlees een tang. Door met een vork in het vlees te prikken, verliest het vocht en wordt het minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.

3

Leg de koteletten op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.