Witte asperges ovenschotel met carbonara-saus
Witte asperges ovenschotel met carbonara-saus

Witte asperges ovenschotel met carbonara-saus

Makkelijke ovenschotel met asperges met maar 5 ingrediënten.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

witte asperges

450 g

koelverse aardappelpuree

225 g

verse pastasaus carbonara

50 g

Parmigiano Reggiano

5 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Makkelijke ovenschotel met asperges met maar 5 ingrediënten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de asperges vanaf onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook ze 5 min.

2

Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de aardappelpuree. Verdeel de gekookte asperges erover, roer de saus los en schenk over de schotel. Rasp de Parmezaanse kaas erboven. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.