Witte asperges ovenschotel met carbonara-saus

Makkelijke ovenschotel met asperges met maar 5 ingrediënten.

475 kcal

15 min. bereiden, 20 min. oventijd

3.9/5

(109)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram witte asperges

    witte asperges

  • 450 gram koelverse aardappelpuree

    koelverse aardappelpuree

  • 225 gram verse pastasaus carbonara

    verse pastasaus carbonara

  • 50 gram Parmigiano Reggiano

    Parmigiano Reggiano

  • 5 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)


2020 week 21-22 - 2020 week 21-22

maart 2020 - maart 2020

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de asperges vanaf onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook ze 5 min.

  2. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de aardappelpuree. Verdeel de gekookte asperges erover, roer de saus los en schenk over de schotel. Rasp de Parmezaanse kaas erboven. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.

Wat vond je van dit recept?

Witte asperges ovenschotel met carbonara-saus

Makkelijke ovenschotel met asperges met maar 5 ingrediënten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig