bewaar
Bietenpannenkoekjes
Bietenpannenkoekjes
bewaar

Bietenpannenkoekjes

Bieten + pannenkoek = een fijn ontbijtje. Dus met deze pannenkoeken met biet in het beslag heb je dubbel geluk.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

gekookte mini rode biet

2

bananen

3

middelgrote eieren

1 tl

gemalen kaneel

1 tl

vanillearoma

2 el

arachideolie

50 g

AH Biologisch extra pure chocolade 72%

Dit heb je nodig

  • smoothiemaker

Bieten + pannenkoek = een fijn ontbijtje. Dus met deze pannenkoeken met biet in het beslag heb je dubbel geluk.

Aan de slag

1

Doe de biet, de helft van de bananen, de eieren, kaneel en het vanillearoma in de smoothiemaker en blend tot een beslag.

2

Verhit ½ el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 à 3 pannenkoekjes van ca. Ø 8 cm. Draai het vuur laag en bak 6 min. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoekjes eventueel warm onder aluminiumfolie.

3

Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Smelt de chocolade al roerend.

4

Snijd de rest van de banaan in dunne plakjes. Verdeel de pannenkoekjes als stapels over borden. Verdeel de bananenplakjes erover en besprenkel met de chocolade.

Bietenpannenkoekjes

Instructievideo - 00:26 min.