Broccoli koken
Met broccoli kun je echt alle kanten mee op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes van Ø 4 cm. Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik. Voeg de broccoliroosjes toe en kook deze 3-4 min. beetgaar of 6 min. zacht.
- Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Giet af. Serveer direct of verwerk verder.
bereidingstip:
Na het afgieten gaart de broccoli nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte broccoli onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijft de broccoli knapperig en mooi groen.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 40 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 1 g
waarvan suikers 1 g -
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 40 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Broccoli koken
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccoli koken
- ½ tl zout
Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.
- 600 g broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes van Ø 4 cm.
Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik.
Voeg de broccoliroosjes toe en kook deze 3-4 min. beetgaar of 6 min. zacht.
Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Giet af.
Serveer direct of verwerk verder.
bereidingstip:
Na het afgieten gaart de broccoli nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte broccoli onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijft de broccoli knapperig en mooi groen.