Rabarbertaart met zanddeeg
Deze rabarbertaart steelt de show. Bijna zonde om op te eten!

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g patenttarwebloem
- 50 g kristalsuiker
- 2 middelgrote eieren
- 155 g ongezouten roomboter (koud)
- 1 el water
- 600 g rabarber
- 150 g amandelspijs
Keukenspullen
- vershoudfolie
- taartvorm (Ø 28 cm)
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Meng de bloem, suiker, de helft van de eieren, 125 g boter en een mespunt zout met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg. Als het deeg te droog blijft kun je meer water toevoegen. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Maak de rabarber schoon en snijd in repen van 5 cm lang en 1½ cm breed. Meng de amandelspijs met het andere ei en 1 el koude boter. Rol uit tot de grootte van de taartbodem. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 32 cm. Het deeg blijft vrij kruimelig en breekbaar. Bekleed de taartvorm dus voorzichtig met het deeg, met een opstaande rand van 3 cm. Leg de lap amandelspijs op de bodem van de taart.
- Leg de repen rabarber in een zigzag-patroon op de amandelspijs. Vouw de deegrand eventueel met je vingertoppen dubbel zodat de vulling goed in het deeg past.
- Bak de taart ca. 35 min. in de voorverwarmde oven tot de rabarber gaar en zacht is en het deeg goudbruin. Serveer de taart lauwwarm of koud.
combinatietip:
Lekker met slagroom.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 8 g
-
koolhydraten 40 g
waarvan suikers 17 g -
vet 21 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 40 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Rabarbertaart met zanddeeg
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rabarbertaart met zanddeeg
- 250 g patenttarwebloem
- 50 g kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
- 125 g ongezouten roomboter
Meng de bloem, suiker, het ei, de boter en een mespunt zout met je handen tot een kruimelig deeg.
- 1 el water
Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg. Als het deeg te droog blijft kun je meer water toevoegen.
Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- 600 g rabarber
Maak de rabarber schoon en snijd in repen van 5 cm lang en 1½ cm breed.
- 1 middelgroot ei
- 15 g ongezouten roomboter
Meng de amandelspijs met het andere ei en de boter. Rol uit tot de grootte van de taartbodem.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 15 g ongezouten roomboter
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter.
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 32 cm. Het deeg blijft vrij kruimelig en breekbaar.
- 150 g amandelspijs
Bekleed de taartvorm dus voorzichtig met het deeg, met een opstaande rand van 3 cm. Leg de lap amandelspijs op de bodem van de taart.
Leg de repen rabarber in een zigzag-patroon op de amandelspijs.
Vouw de deegrand eventueel met je vingertoppen dubbel zodat de vulling goed in het deeg past.
Bak de taart ca. 35 min. in de voorverwarmde oven tot de rabarber gaar en zacht is en het deeg goudbruin.
Serveer de taart lauwwarm of koud.
combinatietip:
Lekker met slagroom.