bewaar
Rabarbertaart met zanddeeg
Rabarbertaart met zanddeeg
bewaar

Rabarbertaart met zanddeeg

Deze rabarbertaart steelt de show. Bijna zonde om op te eten!

15 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

patenttarwebloem

50 g

kristalsuiker

2

middelgrote eieren

155 g

ongezouten roomboter

1 el

water

600 g

rabarber

150 g

amandelspijs

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • taartvorm (Ø 28 cm)

  • bakpapier

Deze rabarbertaart steelt de show. Bijna zonde om op te eten!

Aan de slag

1

Meng de bloem, suiker, de helft van de eieren, 125 g boter en een mespunt zout met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg. Als het deeg te droog blijft kun je meer water toevoegen. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

2

Maak de rabarber schoon en snijd in repen van 5 cm lang en 1½ cm breed. Meng de amandelspijs met het andere ei en 1 el koude boter. Rol uit tot de grootte van de taartbodem. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 32 cm. Het deeg blijft vrij kruimelig en breekbaar. Bekleed de taartvorm dus voorzichtig met het deeg, met een opstaande rand van 3 cm. Leg de lap amandelspijs op de bodem van de taart.

4

Leg de repen rabarber in een zigzag-patroon op de amandelspijs. Vouw de deegrand eventueel met je vingertoppen dubbel zodat de vulling goed in het deeg past.

5

Bak de taart ca. 35 min. in de voorverwarmde oven tot de rabarber gaar en zacht is en het deeg goudbruin. Serveer de taart lauwwarm of koud.

combinatietipLekker met slagroom.