Gegrilde meloen met parmaham van de bbq
Gegrilde meloen met parmaham van de bbq

Gegrilde meloen met parmaham van de bbq

De klassieker ham met meloen, maar dan van de bbq. Die nieuwe zomerjas past 'm goed!

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

cantaloupemeloen

½

citroen

2 el

traditionele olijfolie

85 g

rucola

90 g

parmaham

Dit heb je nodig

  • barbecue

De klassieker ham met meloen, maar dan van de bbq. Die nieuwe zomerjas past 'm goed!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Halveer de meloen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.

2

Gril de meloenparten ca. 10 min. op de barbecue tot er grilstrepen ontstaan, ze hoeven niet helemaal warm te worden. Keer halverwege. Laat de meloen afkoelen.

3

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve citroen en pers de (halve) vrucht uit. Roer een dressing van de olie en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

4

Verdeel de rucola over een grote, platte schaal. Giet de dressing erover en hussel door elkaar. Verdeel de meloenparten over de schaal. Drapeer er de plakken parmaham over. Bestrooi met het citroenrasp en maal er eventueel nog peper over.