Ge­roos­ter­de broc­co­li met zoe­te aard­ap­pel en worst

Broccoli roosteren: kom maar op met die nootachtige smaak!

(10) waardeer
hoofdgerecht Broccoli roosteren: kom maar op met die nootachtige smaak! 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • vijzel of kleine keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappel schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.
  2. Verdeel de zoete aardappel en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, versgemalen peper en eventueel zout.
  3. Pers de tenen knoflook. Kneus het venkelzaad in een vijzel of maal kort in het hakmolentje van een staafmixer. Verwijder het vel van de worsten en doe het vlees in een kom. Breng op smaak met het venkelzaad, de chilivlokken en knoflook en meng. Vorm met vochtige handen 12 balletjes van het worstvlees.
  4. Leg de balletjes tussen de groenten op de bakplaat. Bak 20 min. tot de broccoli knapperig is en de balletjes gaar zijn.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 63 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde broccoli met zoete aardappel en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de broc­co­li met zoe­te aard­ap­pel en worst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel
  • 800 g broccoli

Boen de zoete aardappel schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verdeel de zoete aardappel en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, versgemalen peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl venkelzaad

Pers de tenen knoflook. Kneus het venkelzaad in een vijzel of maal kort in het hakmolentje van een staafmixer.

5
5
  • 4 varkensbraadworsten

Verwijder het vel van de worsten en doe het vlees in een kom.

6
6
  • ¼ tl chilivlokken

Breng op smaak met het venkelzaad, de chilivlokken en knoflook en meng. Vorm met vochtige handen 3 balletjes per persoon van het worstvlees.

7
7

Leg de balletjes tussen de groenten op de bakplaat. Bak 20 min. tot de broccoli knapperig is en de balletjes gaar zijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.