Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa
De lekkerste visburgers maak je zelf! Super simpel en budget-proof.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 bloemkool
- 20 g verse koriander
- 160 g tonijnmoot in zonnebloemolie
- 4 el tarwebloem
- 800 g koelverse aardappelpuree
- 3 el zonnebloemolie
- 1 middelgrote ui
- 5 el milde harissa
- 4 el mayonaise
- 1 el citroensap
Advertentie
Bereiden
- Rasp de bloemkool, inclusief stronk, met een grove rasp tot bloemkoolrijst.
- Snijd de koriander fijn. Laat de tonijn uitlekken en meng met de helft van de koriander en de bloem door de aardappelpuree. Vorm met natte handen 3 burgertjes per persoon van ca. 1 cm dik. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn- aardappelburgertjes in 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
- Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de bloemkoolrijst en de harissa toe. Bak nog 5 min.
- Meng de mayonaise met het citroensap. Serveer de visburgers met de bloemkoolrijst en de citroenmayonaise. Bestrooi met de rest van de koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 18 g
-
koolhydraten 48 g
waarvan suikers 9 g -
vet 33 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 600 mg
- vezels 9 g
Pittigheid
Ook te zien in
Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa
- 1 bloemkool
Rasp de bloemkool, inclusief stronk, met een grove rasp tot bloemkoolrijst.
- 20 g verse koriander
- 160 g tonijnmoot in zonnebloemolie
- 4 el tarwebloem
- 800 g koelverse aardappelpuree
Snijd de koriander fijn. Laat de tonijn uitlekken en meng met de helft van de koriander en de bloem door de aardappelpuree.
Vorm met natte handen 3 burgertjes per persoon van ca. 1 cm dik.
- 2 el zonnebloemolie
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn- aardappelburgertjes in 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
- 1 middelgrote ui
- 1 el zonnebloemolie
Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min.
- 5 el milde harissa
Voeg de bloemkoolrijst en de harissa toe. Bak nog 5 min.
- 4 el mayonaise
- 1 el citroensap
Meng de mayonaise met het citroensap.
Serveer de visburgers met de bloemkoolrijst en de citroenmayonaise. Bestrooi met de rest van de koriander.