Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa
Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa

Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa

De lekkerste visburgers maak je zelf! Super simpel en budget-proof.

30 min. bereiden
pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

20 g

verse koriander

160 g

tonijnmoot in zonnebloemolie

4 el

tarwebloem

800 g

koelverse aardappelpuree

3 el

zonnebloemolie

1

middelgrote ui

5 el

milde harissa

4 el

mayonaise

1 el

citroensap

De lekkerste visburgers maak je zelf! Super simpel en budget-proof.

Aan de slag

1

Rasp de bloemkool, inclusief stronk, met een grove rasp tot bloemkoolrijst.

2

Snijd de koriander fijn. Laat de tonijn uitlekken en meng met de helft van de koriander en de bloem door de aardappelpuree. Vorm met natte handen 3 burgertjes per persoon van ca. 1 cm dik. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn- aardappelburgertjes in 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de bloemkoolrijst en de harissa toe. Bak nog 5 min.

4

Meng de mayonaise met het citroensap. Serveer de visburgers met de bloemkoolrijst en de citroenmayonaise. Bestrooi met de rest van de koriander.