Man­go­sor­bet met ci­troen-ko­kos­crunch

Uit je bol met deze mangoijsjes! Binnen no-time staat dit ultieme toetje op tafel

(4) waardeer
italiaans nagerecht Uit je bol met deze mangoijsjes! Binnen no-time staat dit ultieme toetje op tafel 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ijscoupes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal het mango-ijs 10 min. van tevoren uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen is. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 2 min. op laag vuur goudbruin. Hak de geroosterde kokossnippers fijn. Snijd de citroenkoekjes in stukjes van ca. een ½ cm. Snijd de mangostukjes in blokjes van een ½ cm.
  3. Schep in elke coupe 2 el yochurt kokos naturel. Verdeel de mangostukjes erover en schep het mango-ijs in bollen erop. Verdeel de rest van de yochurt kokos naturel erover. Bestrooi met de kokossnippers, het citroenrasp en de citroenkoekjes.

serveertip:

Voor een pittig effect doop je de randen van de ijscoupes in wat citroensap en vervolgens in gedroogde chilivlokken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 28 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Mangosorbet met citroen-kokoscrunch

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­go­sor­bet met ci­troen-ko­kos­crunch

1
1
  • 500 ml mango sorbetijs

Haal het mango-ijs 10 min. van tevoren uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen is.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

3
3
  • 50 g kokossnippers

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 2 min. op laag vuur goudbruin.

4
4
  • 4 roomboter citroenkoekjes
  • 175 g verse zongerijpte mangostukjes

Hak de geroosterde kokossnippers fijn. Snijd de citroenkoekjes in stukjes van ca. een ½ cm. Snijd de mangostukjes in blokjes van een ½ cm.

5
5
  • 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet

Schep in elke coupe 2 el yochurt kokos naturel. Verdeel de mangostukjes erover en schep het mango-ijs in bollen erop. Verdeel de rest van de yochurt kokos naturel erover.

6
6

Bestrooi met de kokossnippers, het citroenrasp en de citroenkoekjes.

serveertip:

Voor een pittig effect doop je de randen van de ijscoupes in wat citroensap en vervolgens in gedroogde chilivlokken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.