bewaar
Michelada (biercocktail)
Michelada (biercocktail)
bewaar

Michelada (biercocktail)

Hoe kouder, hoe lekkerder! Probeer deze Mexicaanse cocktail ook met stukjes mango of ananas.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

zeezout

4

limoenen

4 flesjes

Sol bier

Dit heb je nodig

  • breed glas (à 330 ml)

Hoe kouder, hoe lekkerder! Probeer deze Mexicaanse cocktail ook met stukjes mango of ananas.

Aan de slag

Maal het zeezout in een molen op een schoteltje. Halveer de limoenen. Wrijf 1 limoenhelft over de randen de glazen. Druk de randen vervolgens zachtjes in het zout, zodat er een dunne zoutrand ontstaat. Pers de rest van de limoenen uit. Verdeel het limoensap over de glazen. Schenk het Sol bier erover.

serveertipHoe kouder de Michelada, hoe lekkerder. Zorg er dus voor dat het bier koud staat. Zet de glazen 20-30 min. voor je begint in de vriezer.

algemeenMichelada is een makkelijke biercocktail uit Latijns-Amerika. Hij wordt door heel Midden en Zuid-Amerika gedronken. Elk land en elke streek heeft weer een eigen recept. Dit is een Colombiaanse versie.

combinatietipVoeg eventueel dunne plakjes mango of stukjes ananas toe aan je drankje.