Mi­che­la­d­a (bier­cock­tail)

Hoe kouder, hoe lekkerder! Probeer deze Mexicaanse cocktail ook met stukjes mango of ananas.

(2) waardeer
mexicaans drankje met alcohol Hoe kouder, hoe lekkerder! Probeer deze Mexicaanse cocktail ook met stukjes mango of ananas. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 breed glas (à 330 ml)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal het zeezout in een molen op een schoteltje. Halveer de limoenen. Wrijf 1 limoenhelft over de randen de glazen. Druk de randen vervolgens zachtjes in het zout, zodat er een dunne zoutrand ontstaat. Pers de rest van de limoenen uit. Verdeel het limoensap over de glazen. Schenk het Sol bier erover.

combinatietip:

Voeg eventueel dunne plakjes mango of stukjes ananas toe aan je drankje.

Tip:

Michelada is een makkelijke biercocktail uit Latijns-Amerika. Hij wordt door heel Midden en Zuid-Amerika gedronken. Elk land en elke streek heeft weer een eigen recept. Dit is een Colombiaanse versie.

serveertip:

Hoe kouder de Michelada, hoe lekkerder. Zorg er dus voor dat het bier koud staat. Zet de glazen 20-30 min. voor je begint in de vriezer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
    waarvan suikers 1 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Michelada (biercocktail)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­che­la­d­a (bier­cock­tail)

1
1
  • 20 g zeezout

Maal het zeezout in een molen op een schoteltje.

2
2
  • 4 limoenen

Halveer de limoenen. Wrijf 1 limoenhelft over de randen de glazen. Druk de randen vervolgens zachtjes in het zout, zodat er een dunne zoutrand ontstaat.

3
3

Pers de rest van de limoenen uit. Verdeel het limoensap over de glazen.

4
4
  • 4 flesjes Sol bier

Schenk het Sol bier erover.

combinatietip:

Voeg eventueel dunne plakjes mango of stukjes ananas toe aan je drankje.

serveertip:

Hoe kouder de Michelada, hoe lekkerder. Zorg er dus voor dat het bier koud staat. Zet de glazen 20-30 min. voor je begint in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.