Amandelcake met aardbeienkwark en vers fruit
Amandelcake met aardbeienkwark en vers fruit

Amandelcake met aardbeienkwark en vers fruit

Deze feestelijke zomertaart heb je in 15 min. al in de oven staan.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

10 personen

50 g

kokosolie

3

middelgrote eieren

125 g

vloeibare honing

100 g

zelfrijzend bakmeel

100 g

amandelmeel

1 tl

vanille-extract

2 el

amandelschaafsel

250 g

verse aardbei

250 g

kwark aardbei 0%

150 g

verse rode bes

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • bakpapier

  • satéprikker

Deze feestelijke zomertaart heb je in 15 min. al in de oven staan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.

2

Smelt de kokosolie. Klop de eieren los met de honing. Zeef het bakmeel en meng samen met het amandelmeel, de kokosolie, het vanille-extract en een snufje zout met het eimengsel.

3

Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Controleer na 30 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.

4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de aardbeien in kwarten.

5

Verdeel de kwark over de cake en verdeel de aardbeien en rode bessen erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.