Ge­roos­ter­de spits­kool­sa­la­de met gar­na­len en aard­ap­pel­tjes

Door de spitskool te roosteren krijgt de salade een notig accent.

(1) waardeer
hoofdgerecht Door de spitskool te roosteren krijgt de salade een notig accent. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de arachideolie in een grote koekenpan en bestrooi de aardappeltjes met peper en zout en bak in 13 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de spitskool in reepjes en meng met de wortel, kiemgroente en schep om met de dressing. Verdeel de garnalen over de salade en serveer de aardappelpartjes erbij.

bereidingstip:

Zoek op de site naar 1194253 voor het basisrecept 'Geroosterde spitskool'.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 53 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde spitskoolsalade met garnalen en aardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de spits­kool­sa­la­de met gar­na­len en aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 1 kg aardappelpartjes met schil

Verhit de arachideolie in een grote koekenpan en bestrooi de aardappeltjes met peper en zout en bak in 13 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar.

2
2

Schep regelmatig om.

3
3
  • ½ basisrecept geroosterde spitskool
  • 150 g peen julienne
  • 60 g pittige kiemgroente
  • 6 el Thousand Islands sladressing

Snijd ondertussen de spitskool in reepjes en meng met de wortel, kiemgroente en schep om met de dressing.

4
4
  • 200 g koelverse tapas garnalen knoflook

Verdeel de garnalen over de salade en serveer de aardappelpartjes erbij.

bereidingstip:

Zoek op de site naar 1194253 voor het basisrecept 'Geroosterde spitskool'.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.