Ge­zon­de pop­corn-mix

Lekker als pauzehap of gezonde traktatie.

(0) waardeer
borrelhapje Lekker als pauzehap of gezonde traktatie. 10 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bewaarbeker of afsluitbaar glazen potje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie op hoog vuur in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de popcorn mais toe, schep om en doe de deksel op de pan. Zet het vuur middelhoog als de popcorn gaat ‘ploffen’. Schud tussendoor met de pan. Als je geen plofjes meer hoort, is de popcorn klaar. Haal direct van het vuur en laat nog 10 min. afkoelen.
  2. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de zonnebloempitten en pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  3. Meng in een ruime kom de popcorn met de pitten, pistachenoten, abrikozen en rozijnen. Doe in een grote pot en sluit goed af.

bewaartip:

In een luchtdichte pot is de popcornmix 1 dag houdbaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gezonde popcorn-mix

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de pop­corn-mix

1
1
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie op hoog vuur in een ruime pan met dikke bodem.

2
2
  • 50 g popcorn mais

Voeg de popcorn mais toe, schep om en doe de deksel op de pan. Zet het vuur middelhoog als de popcorn gaat ‘ploffen’.

3
3

Schud tussendoor met de pan. Als je geen plofjes meer hoort, is de popcorn klaar. Haal direct van het vuur en laat nog 10 min. afkoelen.

4
4
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pistachenoten

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de zonnebloempitten en pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 100 g gedroogde abrikozen

Schep regelmatig om. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.

6
6
  • 75 g rozijnen

Meng in een ruime kom de popcorn met de pitten, pistachenoten, abrikozen en rozijnen.

7
7

Doe in een grote pot en sluit goed af.

bewaartip:

In een luchtdichte pot is de popcornmix 1 dag houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.