Kruimelige appeltaart
Kruimelige appeltaart

Kruimelige appeltaart

Nog lekkerder dan oma's (of opa's) appeltaart!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

Elstar appel

1

peer

75 g

ongezouten pecannoten

1 el

zonnebloemolie

100 g

verse blauwe bessen

2 tl

koek- en speculaaskruiden

70 g

grove havermoutvlokken

20 g

100% spelt gepoft

1½ el

ahornsiroop

Dit heb je nodig

  • bakvorm (20 x 20 cm)

Nog lekkerder dan oma's (of opa's) appeltaart!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Schil de appel met een dunschiller. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken appel in dunne plakken van ongeveer 1 cm breed. Schil de peer. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken peer in blokjes van ongeveer 2 cm.

3

Hak de pecannoten in grove stukjes. Vet de bakvorm in met de olie. Gebruik een keukenpapiertje om de olie uit te smeren. Schep de appel, peer en blauwe bessen in een grote kom. Bestrooi met de helft van de koek- en speculaaskruiden. Schep even om met een houten lepel. Verdeel het appel-peermengsel over de bodem van de bakvorm. Spoel de kom om, die heb je zo weer nodig.

4

Maak het kruimeldeeg. Roer in de grote kom de pecannoten, havermout, gepofte spelt en de rest van de koek- en speculaaskruiden door elkaar. Doe de ahornsiroop erbij en roer even goed door met een houten lepel. Verdeel de kruimels over de bakvorm met fruit. Bak 20 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant knapperig is. Kijk halverwege de baktijd even in de oven. Wordt de bovenkant erg donker? Trek dan de ovenwanten aan en haal de taart even uit de oven, dek af met aluminiumfolie en zet weer terug. Haal de taart uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen voor je de taart gaat eten. Let op: hij valt een beetje uit elkaar. Dat hoort.

tip

dieettipDe ahornsiroop is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

combinatietipLekker met een eetlepel yoghurt Griekse stijl 0% erover.