Overnight oats met noten en abrikozen
Wakker worden: je overnight oats met noten en abrikozen zijn (bijna) klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 Elstar appels
- 60 g gedroogde gewelde abrikozen
- 125 g havermout
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 600 ml halfvolle melk
- 50 g ongebrande pecannoten
- 2 el pompoenpitten
Advertentie
Bereiden
- Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
- Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.
variatietip:
In plaats van abrikozen kun je ook rozijnen gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 14 g
-
koolhydraten 42 g
waarvan suikers 20 g -
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 80 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Overnight oats met noten en abrikozen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Overnight oats met noten en abrikozen
- 2 Elstar appels
- 60 g gedroogde gewelde abrikozen
Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- 125 g havermout
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 600 ml halfvolle melk
Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.
- 50 g ongebrande pecannoten
- 2 el pompoenpitten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.
variatietip:
In plaats van abrikozen kun je ook rozijnen gebruiken.