Roer­ei met kiem­groen­te & vol­ko­ren­toast

Roeren maar, die eieren. Kiemgroente en volkorentoast erbij en je dag kan beginnen.

(1) waardeer
ontbijt Roeren maar, die eieren. Kiemgroente en volkorentoast erbij en je dag kan beginnen. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren los met de melk, peper en eventueel zout. Verhit de margarine in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is.
  2. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd schuin doormidden. Garneer het roerei met de kiemgroente. Serveer met de toast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 23 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
september 2020

Roerei met kiemgroente & volkorentoast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ei met kiem­groen­te & vol­ko­ren­toast

1
1
  • 8 witte scharreleieren
  • 100 ml halfvolle melk

Klop de eieren los met de melk, peper en eventueel zout.

2
2
  • 25 g margarine

Verhit de margarine in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is.

3
3
  • 6 sneetjes boerenvolkorenbrood sesam
  • 30 g milde kiemgroente

Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd schuin doormidden. Garneer het roerei met de kiemgroente. Serveer met de toast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.