Ha­ver­mout met ap­pel en no­ten uit de oven

Griekse yoghurt + havermout en appel met kaneel uit de oven = een gezond 'appeltaart'-ontbijtje.

(5) waardeer
nagerecht Griekse yoghurt + havermout en appel met kaneel uit de oven = een gezond 'appeltaart'-ontbijtje. 4 personen
2 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Meng de appel met de rozijnen en de helft van de kaneel en verdeel over de ovenschaal.
  2. Smelt de margarine in een steelpan. Hak de amandelen grof. Meng de margarine met de rest van de kaneel, de amandelen en de havermout. Verdeel over de appel en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
  3. Serveer de havermout met appel en noten met de Griekse yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 38 g
    waarvan suikers 23 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
september 2020

Havermout met appel en noten uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout met ap­pel en no­ten uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 jonagold appels

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm.

3
3
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl gemalen kaneel

Meng de appel met de rozijnen en de kaneel en verdeel over de ovenschaal.

4
4
  • 40 g margarine
  • 60 g ongebrande amandelen
  • 75 g havermout
  • 1 tl gemalen kaneel

Smelt de margarine in een steelpan. Hak de amandelen grof. Meng de margarine met de rest van de kaneel, de amandelen en de havermout.

5
5

Verdeel over de appel en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

6
6
  • 150 g Griekse yoghurt 0%

Serveer de havermout met appel en noten met de Griekse yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.