Havermout met appel en noten uit de oven
Griekse yoghurt + havermout en appel met kaneel uit de oven = een gezond 'appeltaart'-ontbijtje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 jonagold appels
- 50 g rozijnen
- 2 tl gemalen kaneel
- 40 g margarine
- 60 g ongebrande amandelen
- 75 g havermout
- 150 g Griekse yoghurt 0%
Keukenspullen
- ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Meng de appel met de rozijnen en de helft van de kaneel en verdeel over de ovenschaal.
- Smelt de margarine in een steelpan. Hak de amandelen grof. Meng de margarine met de rest van de kaneel, de amandelen en de havermout. Verdeel over de appel en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
- Serveer de havermout met appel en noten met de Griekse yoghurt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 9 g
-
koolhydraten 38 g
waarvan suikers 23 g -
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 200 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Havermout met appel en noten uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Havermout met appel en noten uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 3 jonagold appels
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm.
- 50 g rozijnen
- 1 tl gemalen kaneel
Meng de appel met de rozijnen en de kaneel en verdeel over de ovenschaal.
- 40 g margarine
- 60 g ongebrande amandelen
- 75 g havermout
- 1 tl gemalen kaneel
Smelt de margarine in een steelpan. Hak de amandelen grof. Meng de margarine met de rest van de kaneel, de amandelen en de havermout.
Verdeel over de appel en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
- 150 g Griekse yoghurt 0%
Serveer de havermout met appel en noten met de Griekse yoghurt.