Gefrituurde groente met cajunkruiden en frisse ranchdip
Voor als je iets te vieren of zin in iets lekkers hebt. Goudgele en knapperige snacks uit de frituur, om − bewust − van te genieten.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 liter frituurolie
- 150 g tarwebloem
- 1½ el maizena
- 1½ el cajunkruiden
- 275 ml bruisend mineraalwater
- 25 g verse bieslook
- 125 ml sour cream
- 4 el mayonaise
- 4 el karnemelk
- 800 g bloemkool- en broccoliroosjes
Keukenspullen
- keukenthermometer
- gietijzeren pan of frituurpan
- garde
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm een laag van 7 cm frituurolie in de gietijzeren pan of frituurpan tot 180 °C. Dit meet je met de keukenthermometer.
- Meng ondertussen de bloem, maizena en cajunkruiden in een ruime kom. Schenk al roerend met een garde het bruisend water erbij en meng tot een egaal beslag.
- Snijd de bieslook fijn en meng met de sour cream, mayonaise en karnemelk tot een ranchdip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep de bloemkool- en broccoliroosjes door het beslag. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn. Frituur de roosjes in delen 2,5 min. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met de ranchdip.
serveertip:
Lekker met ringetjes bosui.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 11 g
-
koolhydraten 31 g
waarvan suikers 6 g -
vet 30 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 400 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Gefrituurde groente met cajunkruiden en frisse ranchdip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gefrituurde groente met cajunkruiden en frisse ranchdip
- 3 liter frituurolie
Verwarm een laag van 7 cm frituurolie in de gietijzeren pan of frituurpan tot 180 °C. Dit meet je met de keukenthermometer.
- 150 g tarwebloem
- 1½ el maizena
- 1½ el cajunkruiden
Meng ondertussen de bloem, maizena en cajunkruiden in een ruime kom.
- 275 ml bruisend mineraalwater
Schenk al roerend met een garde het bruisend water erbij en meng tot een egaal beslag.
- 25 g verse bieslook
- 125 ml sour cream
- 4 el mayonaise
- 4 el karnemelk
Snijd de bieslook fijn en meng met de sour cream, mayonaise en karnemelk tot een ranchdip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 800 g bloemkool- en broccoliroosjes
Schep de bloemkool- en broccoliroosjes door het beslag. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn.
Frituur de roosjes in delen 2,5 min. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met de ranchdip.
serveertip:
Lekker met ringetjes bosui.