bewaar
Kruidkoekjes
Kruidkoekjes
bewaar

Kruidkoekjes

Vul trommels en uitdeelbakjes; de koek is nog lang niet op!

30 min. bereiden
12 min. oventijd
1 uur 45 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

24 porties

5 bolletjes

Chinese stemgember

150 g

ongezouten roomboter

75 g

lichte basterdsuiker

50 g

kristalsuiker

175 g

tarwebloem

1 tl

baksoda

½ tl

zout

2¼ el

koek- en speculaaskruiden

70 g

poedersuiker

1 el

water

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • bakplaten

  • bakpapier

Vul trommels en uitdeelbakjes; de koek is nog lang niet op!

Aan de slag

1

Snijd de gember heel fijn. Mix in een kom de boter, basterd- en kristalsuiker met een handmixer op hoge snelheid in 3 min. luchtig. Voeg de bloem, baksoda, het zout en 2 el koek- en speculaaskruiden toe en mix op lage snelheid tot een egaal deeg. Spatel de gember erdoor. Zet afgedekt 1 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vorm met koude handen 24 balletjes van het deeg.

3

Verdeel de balletjes op ruime afstand van elkaar over de met bakpapier beklede bakplaten. Bak ze net onder en boven het midden van de oven in ca. 12 min. gaar, tot ze gekleurd aan de randen en nog zacht in het midden zijn. Wissel de bakplaten halverwege.

4

Laat de koekjes 5 min. op de bakplaten afkoelen en leg ze dan met bakpapier en al op een rooster. Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

5

Roer na 20 min. 1 el gembersiroop, de rest van de koek- en speculaaskruiden, de poedersuiker en het water tot een egaal glazuur. Sprenkel in strepen over de koekjes. Je kunt de koekjes direct eten. Doe ze nog niet in een trommel: het glazuur is pas na 2 uur droog.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Bekleed dan een rooster met bakpapier.