Zebrakoekjes
Zebrakoekjes
bewaar
bewaar

Zebrakoekjes

Zebra's alleen op de savanne? Nu ook op een koekje!

30 min. bereiden
14 min. oventijd
2 uur 20 min. wachten
20waarderingen

Aan de slag

1

Doe de boter, kristalsuiker en het vanille-extract in een kom en mix met een handmixer op hoge snelheid in 5 min. tot een luchtig mengsel dat licht van kleur is. Zeef de poedersuiker en voeg met 260 g bloem en het zout toe aan het botermengsel. Meng tot een luchtig deeg.

2

Zeef de cacao. Weeg 310 g deeg af in een aparte kom en voeg daar de cacao aan toe. Kneed tot een egaal cacaodeeg. Voeg de rest van de bloem toe aan het achtergebleven deeg en kneed tot een egaal vanilledeeg.

3

Vorm van het cacaodeeg losjes met je handen 2 rechthoekige plakken van ca. 5 cm breed en ca. 24 cm lang. Leg een plak cacaodeeg in de lengte op een vel vershoudfolie van 40 cm lang. Verdeel daar de helft van het vanilledeeg over. Leg hier de andere plak cacaodeeg op en verdeel daar, zonder te veel druk uit te oefenen, de rest van het vanilledeeg over.

4

Vouw de vershoudfolie strak om het deeg en knijp het deeg met je handen aan elkaar tot een worst. Rol tot een egale worst met enigszins rechte uiteinden van Ø 5 cm en 24 cm lang. Leg 2 uur in de koelkast om te laten opstijven.

5

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder de folie en halveer het stuk deeg. Doe de rietsuiker in een diep bord. Klop het ei los en smeer met de bakkwast een dun laagje ei over de lange kanten van 1 stuk deeg. Druk het stuk met de lange kanten stevig in de rietsuiker, zodat er een suikerlaag op komt. Herhaal met het andere stuk deeg. Je houdt wat rietsuiker over. Snijd beide stukken deeg in plakjes van 1 cm. Werk de plakjes eventueel wat bij, zodat ze enigszins rond blijven. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten en bak net boven en onder het midden van de oven in ca. 14 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege.

6

Laat de zebrakoekjes 5 min. op de bakplaten afkoelen. Haal dan met bakpapier en al van de bakplaten en leg op een rooster. Laat nog 15 min. afkoelen.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Bekleed dan een rooster met bakpapier.

Zebrakoekjes

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zebrakoekjes

Zebra's alleen op de savanne? Nu ook op een koekje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig