Vega aardappelcurry met boontjes en roti
Vega aardappelcurry met boontjes en roti

Vega aardappelcurry met boontjes en roti

Roti is het lekkerst als je het zelf maakt! We vullen deze voor de verandering met kikkererwten en serveren 'm met vega aardappelcurry.

55 min. bereiden
redelijk pittig
21waarderingen

Ingrediënten

250 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

zout

4 tl

gemalen komijnzaad

9 el

arachideolie

150 ml

lauwwarm water

200 g

kikkererwten in blik

5 tenen

knoflook

2

middelgrote uien

800 g

iets kruimige aardappel

1

rode peper

2 el

kerriepoeder

70 g

tomatenpuree

400 ml

water

1

groentebouillontablet

4

middelgrote eieren

500 g

sperziebonen

Dit heb je nodig

  • deegroller

Roti is het lekkerst als je het zelf maakt! We vullen deze voor de verandering met kikkererwten en serveren 'm met vega aardappelcurry.

Aan de slag

1

Meng het bakmeel met een ½ tl zout, 1 tl komijn, 2 el olie en het lauwwarme water en kneed 5 min. tot een samenhangend rotideeg. Laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit ¼ van de knoflook met 1 tl komijn. Voeg de kikkererwten toe, plet ze fijn met een houten lepel en bak 5 min. tot een droog, kruimelig mengsel.

3

Snipper ondertussen de uien. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

4

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en de rest van de knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van het zout, de rest van de komijn, de kerrie en tomatenpuree toe en fruit 1 min. mee. Voeg de aardappelen en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven breng al roerend aan de kook.

5

Voeg beide helften van de rode peper toe en stoof de curry met de deksel op de pan op laag vuur in 30 min. gaar. Schep regelmatig om. Proef na 15 min. hoe pittig de curry is en verwijder eventueel de peper.

6

Kook ondertussen de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af.

7

Bestuif je handen met bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg. Druk elk balletje iets plat in je handpalm, vul het met kikkererwtenkruim, vouw weer goed dicht tot een balletje en rol met een deegroller uit tot een cirkel van Ø 24 cm. Verhit een ½ el olie in een koekenpan en bak 1 rotivel in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Bestrijk de bovenkant met een ½ el olie. Keer halverwege. Herhaal met de overige 3 rotivellen.

8

Voeg de eieren toe aan de curry en schep voorzichtig om. Verdeel de rotivellen over borden en verdeel de aardappelcurry met boontjes erover. Serveer direct.

tip

achtergrondinfoDe traditionele rotiplaat wordt gemaak met gele spliterwten. In dit recept zijn kikkererwten gebruikt. Roti kan ook gemaakt worden met een aardappelvulling (aloe roti). Zoek op ah.nl/allerhande op '361584' voor het recept of zoek op '1188187' en volg stap 1 en 5 voor roti zonder vulling.

bereidingstipJe kunt ook 4 kant-en-klare rotivellen gebruiken.

combinatietipLekker met Surinaamse sambal.