
Gourmet-pannenkoeken met kaas, appel, spek en stroop
Gek op zoet en hartig? Met deze gourmet-pannenkoeken met kaas, appel & stroop zit je gebakken!
Ingrediënten
250 g
mix voor American pancakes
350 ml
halfvolle melk
4 plakken
ontbijtspek
½
jazz-appel
100 g
geraspte belegen kaas
4 el
schenkstroop
30 g
ongezouten roomboter
Aan de slag
Bereid de mix voor American pancakes met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet in een schaal op tafel.
Snijd de ontbijtspek in reepjes. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in flinterdunne plakjes. Zet het spek, de appel, de kaas en de stroop apart in schaaltjes op tafel.
Verdeel de roomboter over de gourmetpannetjes, smelt en bak de spekreepjes 1-2 min. Verdeel de appel en pannenkoekenmix erover, bestrooi met de kaas en bak 7 min. Besprenkel met de stroop.
variatietipOok lekker met gerookte zalm. Klop 150 g kruidenroomkaas door het pannenkoekenbeslag en meng 100 g gerookte zalm erdoor. Bestrooi na het bakken met 5 g fijngesneden bieslook (voor 16 porties).
variatietipLekker als toetje met blauwe bessen, geroosterd amandelschaafsel en honing. Schep 75 g blauwe bessen door het pannenkoekenbeslag en verdeel er na het bakken nog 75 g blauwe bessen over. Besprenkel de pannenkoekjes met 4 el honing en 2 el amandelschaafsel (voor 16 porties)..