Kruidnoten met chocolade en discodip
Kruidnoten met chocolade en discodip

Kruidnoten met chocolade en discodip

Op ons verlanglijstje voor 5 december? Deze zelfgemaakte kruidnoten met witte chocolade en feestelijke discodip.

45 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

10 personen

75 g

ongezouten roomboter

60 g

donkere basterdsuiker

1 el

koek- en speculaaskruiden

125 g

zelfrijzend bakmeel

¼ tl

zout

2 el

halfvolle melk

300 g

witte chocolade

4 el

discodip

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

  • bakblik

Op ons verlanglijstje voor 5 december? Deze zelfgemaakte kruidnoten met witte chocolade en feestelijke discodip.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout met de hand door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk toe, tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

2

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze net onder het midden van de oven in ca. 15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat in 30 min. afkoelen.

3

Smelt de chocolade in een hittebestendige kom die je in een pan met een laagje kokend water hangt (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom van het vuur en gebruik een vork om telkens 1 kruidnoot snel rondom door de chocolade te wentelen. Haal eruit, laat uitdruipen en leg op een met bakpapier bekleed bakblik. Ga door tot alle chocolade op is. Bestrooi met de discodip. Zet het bakblik in de koelkast en laat de kruidnoten minimaal 30 min. opstijven.