Kruidnoten met chocolade en discodip
Op ons verlanglijstje voor 5 december? Deze zelfgemaakte kruidnoten met witte chocolade en feestelijke discodip.

Advertentie
Ingrediënten
- 75 g ongezouten roomboter
- 60 g donkere basterdsuiker
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- ¼ tl zout
- 2 el halfvolle melk
- 300 g witte chocolade
- 4 el discodip
Keukenspullen
- vershoudfolie
- bakpapier
- bakblik
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout met de hand door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk toe, tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
- Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze net onder het midden van de oven in ca. 15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat in 30 min. afkoelen.
- Smelt de chocolade in een hittebestendige kom die je in een pan met een laagje kokend water hangt (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom van het vuur en gebruik een vork om telkens 1 kruidnoot snel rondom door de chocolade te wentelen. Haal eruit, laat uitdruipen en leg op een met bakpapier bekleed bakblik. Ga door tot alle chocolade op is. Bestrooi met de discodip. Zet het bakblik in de koelkast en laat de kruidnoten minimaal 30 min. opstijven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 34 g
waarvan suikers 25 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 120 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Kruidnoten met chocolade en discodip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidnoten met chocolade en discodip
Verwarm de oven voor op 160 °C.
- 75 g ongezouten roomboter
- 60 g donkere basterdsuiker
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- ¼ tl zout
Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout met de hand door elkaar.
- 2 el halfvolle melk
Voeg lepel voor lepel de melk toe, tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
Bak ze net onder het midden van de oven in ca. 15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat in 30 min. afkoelen.
- 300 g witte chocolade
Smelt de chocolade in een hittebestendige kom die je in een pan met een laagje kokend water hangt (au bain-marie). De kom mag het water niet raken.
Haal de kom van het vuur en gebruik een vork om telkens 1 kruidnoot snel rondom door de chocolade te wentelen.
Haal eruit, laat uitdruipen en leg op een met bakpapier bekleed bakblik.
- 4 el discodip
Ga door tot alle chocolade op is. Bestrooi met de discodip. Zet het bakblik in de koelkast en laat de kruidnoten minimaal 30 min. opstijven.