Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het bakmeel en zout met de hand tot een grof deeg. Voeg lepel voor lepel de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken (per 10 personen) en vorm er lange rollen van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en vorm elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaten en druk een beetje plat. Bak ca. 15 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen op de bakplaat.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Smelt de chocolade en pistachecrème au bain-marie. Maal de afgekoelde pistachenoten met korte pulsen in de hakmolen tot ze de structuur van kristalsuiker hebben. Het mag niet plakkerig worden.
Bekleed een groot bord of snijplank die in de koelkast past met bakpapier. Haal met een vork de pepernoten door het chocolademengsel, strijk af langs de rand en leg op het bord of de plank. Bestrooi met de pistachekruim. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
Pistache kruidnoten
- bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik een rooster bekleed met bakpapier.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pistache kruidnoten

10 personen
330 kcal
40 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het bakmeel en zout met de hand tot een grof deeg. Voeg lepel voor lepel de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken (per 10 personen) en vorm er lange rollen van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en vorm elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaten en druk een beetje plat. Bak ca. 15 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen op de bakplaat.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Smelt de chocolade en pistachecrème au bain-marie. Maal de afgekoelde pistachenoten met korte pulsen in de hakmolen tot ze de structuur van kristalsuiker hebben. Het mag niet plakkerig worden.
Bekleed een groot bord of snijplank die in de koelkast past met bakpapier. Haal met een vork de pepernoten door het chocolademengsel, strijk af langs de rand en leg op het bord of de plank. Bestrooi met de pistachekruim. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
bereidingstip:Heb je geen 2 bakplaten? Gebruik een rooster bekleed met bakpapier.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
75 g ongezouten roomboter
60 g donkere basterdsuiker
1 el speculaaskruiden
125 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
2 el halfvolle melk
50 g gepelde pistachenoten
200 g witte chocolade
100 g pistachecrème
Dit heb je nodig
vershoudfolie
met bakpapier beklede bakplaten
bakpapier