Aardappelgratins van de BBQ
Aardappelgratins van de BBQ

Aardappelgratins van de BBQ

Aardappelgratin uit de oven? Wij maken ze op de barbecue. Lekker als bijgerechtje.

40 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

1

rode ui

4

Aviko diepvries aardappelgratins met emmentaler kaas en room

8 plakjes

katenspek

50 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

1 bosje

radijs

13 g

verse selderij

3 el

milde olijfolie

1½ el

wittewijnazijn

1 el

grove mosterd

85 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • barbecue met deksel

  • aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)

  • keukentouw

Aardappelgratin uit de oven? Wij maken ze op de barbecue. Lekker als bijgerechtje.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Schaaf de courgette in de lengte in plakken en snijd de ui in dunne ringen. Omwikkel de gratins met de courgetteplakken en wikkel er 2 plakjes katenspek omheen. Bind vast met een stukje keukentouw en leg in de grillschaal. Bestrooi de bovenkanten met de kaas en verdeel de ui erover. Rooster de gratins ca. 25 min. op de barbecue met de deksel dicht.

2

Snijd de radijs in partjes en de selderij fijn. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de sla, radijs en ¾ van de selderij over een grote platte schaal. Besprenkel met de dressing. Verdeel de gratins over de salade en bestrooi met de rest van de selderij.

tip

bereidingstipJe kunt de gratins ook in de oven bereiden. Bak ze in 20-25 min. op 220 ˚C in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.

combinatietipIn plaats van oude kaas kun je ook 50 g komijnekaas (stukje, geraspt) gebruiken.