Vegan oliebollen
Met deze vegan oliebollen maak je al je gasten blij tijdens oud en nieuw!

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g rozijnen
- 250 ml kokend water
- 500 ml amandeldrink naturel
- 14 g gedroogde gist
- 2 el kristalsuiker
- 500 g tarwebloem
- 1 tl zout
- 2 liter arachideolie
- 3 el poedersuiker
Advertentie
Bereiden
- Doe de rozijnen in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Giet af. Verwarm ondertussen de amandeldrink in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm.
- Doe de gist en suiker in een kom en roer de amandeldrink erdoor. Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel en zout toe. Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag. Meng de rozijnen door het beslag. Dek de kom af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats tot het beslag in volume is verdubbeld.
- Verhit de olie in een ruime pan tot 180 ºC of zet de frituurpan aan. Doop steeds 2 eetlepels in de olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die in de olie zakken. Bak max. 4 oliebollen tegelijk in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 210 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 34 g
waarvan suikers 9 g -
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 80 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Vegan oliebollen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan oliebollen
- 150 g rozijnen
- 250 ml kokend water
Doe de rozijnen in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Giet af.
- 500 ml amandeldrink naturel
Verwarm ondertussen de amandeldrink in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm.
- 14 g gedroogde gist
- 2 el kristalsuiker
Doe de gist en suiker in een kom en roer de amandeldrink erdoor.
- 500 g tarwebloem
- 1 tl zout
Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel en zout toe.
Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag. Meng de rozijnen door het beslag.
Dek de kom af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats tot het beslag in volume is verdubbeld.
- 2 liter arachideolie
Verhit de olie in een ruime pan tot 180 ºC of zet de frituurpan aan. Doop steeds 2 eetlepels in de olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die in de olie zakken.
Bak max. 4 oliebollen tegelijk in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- 3 el poedersuiker
Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.