Sticky pompoen uit de oven met honing en peper
Sticky pompoen uit de oven met honing en peper

Sticky pompoen uit de oven met honing en peper

Deze pompoen uit de oven combineert goed met veel andere winterse smaken van het kerstdiner.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

flespompoen

2 el

olijfolie mild

1

rode peper

150 ml

rodewijnazijn

3 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze pompoen uit de oven combineert goed met veel andere winterse smaken van het kerstdiner.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakken van ca. 1½ cm dik. Verdeel de parten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie en zout. Schep om en rooster in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en knapperig aan de randen. Keer de plakken halverwege om.

2

Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in zo dun mogelijke ringetjes. Verhit de azijn en honing in een steelpan en breng aan de kook. Laat 7 min. op hoog vuur inkoken tot ca. 30 ml vocht. Neem van het vuur, voeg de peper toe en laat staan tot gebruik. Besprenkel de warme pompoen met de zoetzure siroop (gebruik eventueel een kwastje om het goed te verdelen). Schep de peper uit de siroop erover en serveer.

tip

bereidingstipJe kunt de pompoen ca. 4 uur van tevoren roosteren. Meng met de helft van de siroop en bewaar afgedekt op kamertemperatuur. Breng vlak voor serveren de andere helft van de siroop met 1 tl water aan de kook. Meng de pompoen met de hete siroop en serveer.